Επιλογή Σελίδας

Έλεγχος και θεραπεία διαταραχών ούρησης (ανδρών–γυναικών)

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Προστάτης
Ακράτεια ούρων

ουροροομετρια

To ιατρείο είναι εφοδιασμένο με το σύγχρονο ουροροόμετρο της εταιρείας Αμερικανικής Εταιρείας MMS (Medical Measurement Systems), τύπου Flowmaster™.

Πρόκειται για ψηφιακό ουροροόμετρο με τεχνολογία Bluetooth, προσφέροντας τη δυνατότητα της εκτέλεσης της εξέτασης στο φυσικό περιβάλλον ούρησης (WC).

Ουρορομετρία

Επίσης το ιατρείο διαθέτει σύστημα

εκτίμησης και εκπαίδευσης των μυών του πυελικού εδάφους που είναι υπεύθυνοι για την εγκράτεια και σχετίζονται με το χρόνιο πυελικό πόνο.

 

 

 

Θεραπεία

Το ιατρείο προσφέρει σύγχρονη αντιμετώπιση των διαταραχών της ούρησης:

  1. Φαρμακευτική αγωγή: με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα επιτυγχάνεται η λύση πολλών προβλημάτων ούρησης.
  2. Ενδοσκοπικές επεμβάσεις: η τεχνολογία προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα της αντιμετώπισης των περισσοτέρων χειρουργικών προβλημάτων του ουροποιητικού χωρίς τομή, με τη χρήση οργάνων που εισέρχονται μέσω της ουρήθρας (διουρηθρικά) ή μέσω του σώματος (διαδερμικά / λαπαροσκοπικά). Έτσι μειώνεται η νοσηλεία σε 1-4 ημέρες ανάλογα με το χειρουργείο.
  3. Φωτοεξάχνωση του προστάτη με laser πράσινου φωτός:
    Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο από το 2008 με το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα μηχάνημα θεραπείας της υπερτροφίας προστάτη με laser πράσινου φωτός, που αντιμετωπίζει αναίμακτα και με 1 μόνο ημέρα νοσηλείας ασθενείς με υπερτροφία προστάτη. Το laser πράσινου φωτός με νέα ειδική ίνα προσφέρεται πλέον και για την αντιμετώπιση στενωμάτων ουρήθρας και επιφανειακών όγκων της κύστης (θηλώματα κύστης). Διαβάστε περισσότερα…
Διουρηθρική Επέμβαση
Γυναικεία Ακράτεια - Τοποθέτηση Ταινίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρσοκήλη και Γονιμότητα Άνδρα

Η κιρσοκήλη είναι πάθηση του φλεβικού δικτύου των όρχεων και συναντάται στο 20% των ανδρών και στο 40% των υπογόνιμων ανδρών. Η πάθηση επηρεάζει όλα τα χαρακτηριστικά του σπέρματος (αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα, μορφολογία), προκαλώντας επίσης βλάβες στο γενετικό υλικό τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Δεύτερη Γνώμη

Στη σύγχρονη ιατρική η δεύτερη γνώμη είναι καθιερωμένη πρακτική. Σε κάθε ιατρικό πρόβλημα, κάθε ασθενής θα ήθελε να ακούσει μια δεύτερη γνώμη από έναν ακόμη ιατρό, ίσως και μαζί με τους οικείους του, να το συζητήσουν και να καταλήξει στην θεραπευτική παρέμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή