Επιλογή Σελίδας

Έλεγχος και θεραπεία ουρολογικών ογκολογικών παθήσεων

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Καρκίνος του Προστάτη

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει θεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου. Η έγκαιρη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των καρκίνων του νεφρού (μερική ή ριζική νεφρεκτομή), της κύστης (διουρηθρική εκτομή, μερική και ολική κυστεκτομή), του προστάτη (ριζική προστατεκτομή) και του όρχι (ορχεκτομή) μπορεί να προσφέρει ίαση.

Η αντιμετώπιση των όγκων του νεφρού και του προστάτη γίνονται πλέον ενδοσκοπικά. Η λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική έχουν αντικαταστήσει τα ανοικτά χειρουργεία, αφού προσφέρουν μείωση του χρόνου νοσηλείας, διεγχειριτική ακρίβεια και ασφάλεια, μείωση του μετεγχειριτικού πόνου και των επιπλοκών, καθώς και μείωση της ταλαιπωρίας του ασθενή.

Στους όγκους της κύστης, εφ’ όσον είναι περιορισμένοι γίνεται εκτομή μέσα από την ουρήθρα, ενώ σε προχωρημένους όγκους γίνεται αφαίρεση της κύστης με λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική.

Τόσο η λαπαροσκοπική, όσο και η ρομποτική χειρουργική χρειάζεται ιατρική ομάδα για να εκτελεστούν οι επεμβάσεις με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία. Το ιατρείο έχει οργανώσει από ετών έμπειρη ομάδα που υλοποιεί αυτές τις επεμβάσεις.

Ένα θέμα που παραμένει κρίσιμο για την έκβαση ενός ογκολογικού χειρουργείου και δυστυχώς δεν τυχαίνει της προσοχής των ασθενών είναι η μετεγχειρητική αποκατάσταση. Το Ιατρείο προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση ογκολογικών παθήσεων ουροποιογεννητικού με βάση ειδικά πρωτόκολλα. Παραδείγματα ολιστικής αντιμετώπισης στον καρκίνο του προστάτη είναι η αποκατάσταση εγκράτειας και σεξουαλικής λειτουργίας. Επίσης η αντιμετώπιση των επιπλοκών της ακτινοθεραπείας και της ορμονοθεραπείας (αναιμία, κατάθλιψη, οστεοπόρωση, στυτική δυσλειτουργία), ενώ στον καρκίνο του όρχη η προεγχειριτική εκτίμηση της γονιμότητας με σκοπό τη κρυοσυντήρηση σπέρματος και η μετέπειτα εξασφάλιση της τεκνοποίησης του ασθενούς είναι κρίσιμα επίσης θέματα.

καρκίνος προστάτη
καρκίνος κύστης
καρκίνος όρχη
καρκίνος νεφρού
Ρομποτικές Επεμβάσεις
Ρομποτική Επεμβάση Καρκίνου του Προστάτη
λαπαροσκοπική επέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Η δημοσίευση των πινάκων των κορυφαίων ερευνητών παγκόσμια ανά γνωστικό πεδίο, συμπεριλαμβανει και φέτος για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά τον...

Διαβάστε Περισσότερα
Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (webinar) με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική στην Ανδρολογία διοργανώθηκε στις 16/10/2023 απο την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διεξήχθη στο Βελιγράδι με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, με συμμετοχή επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων. Παρουσιάστηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή