Επιλογή Σελίδας

Έλεγχος και θεραπεία ουρολογικών ογκολογικών παθήσεων

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Καρκίνος του Προστάτη

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει θεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου. Η έγκαιρη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των καρκίνων του νεφρού (μερική ή ριζική νεφρεκτομή), της κύστης (διουρηθρική εκτομή, μερική και ολική κυστεκτομή), του προστάτη (ριζική προστατεκτομή) και του όρχι (ορχεκτομή) μπορεί να προσφέρει ίαση.

Η αντιμετώπιση των όγκων του νεφρού και του προστάτη γίνονται πλέον ενδοσκοπικά. Η λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική έχουν αντικαταστήσει να ανοικτά χειρουργεία, αφου προσφέρουν μείωση του χρόνου νοσηλείας, διεγχειριτική ακρίβεια και ασφάλεια, μείωση του μετεγχειριτικού πόνου και των επιπλοκών, καθως και μείωση της ταλαιπωρίας του ασθενή.

Στους όγκους της κύστης, εφ’ όσον ειναι περιορισμένοι γίνεται εκτομή μέσα απο την ουρήθρα, ενω σε προχωρημένους όγκους γίνεται αφαίρεση της κύστης με λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική.

Τόσο η λαπαροσκοπική, όσο και η ρομποτική χειρουργική χρειάζεται ιατρική ομάδα για να εκτελεστούν οι επεμβάσεις με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία. Το ιατρείο έχει οργανώσει απο ετών έμπειρη ομάδα που υλοποιεί αυτές τις επεμβάσεις.

Ενα θέμα που παραμένει κρίσιμο για την εκβαση ενός ογκολογικού χειρουργείου και δυστυχώς δεν τυχαίνει η προσοχής των ασθενών είναι η μετεγχειριτυική αποκατάσταση. Το Ιατρείο προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση ογκολογικών παθήσεων ουροποιογεννητικού με βάση ειδικά πρωτόκολλα. Παραδείγματα ολιστικής αντιμετώπισης στον καρκίνο του προστάτη είναι η αποκατάσταση εγκράτειας και σεξουαλικής λειτουργίας. Επίσης η αντιμετώπιση επιπλοκών της ακτινοθεραπείας και της ορμονοθεραπείας (αναιμία, κατάθλιψη, οστεοπόρωση, στυτική δυσλειτουργία), ενώ στον καρκίνο του όρχη η προεγχειριτική εκτίμηση της γονιμότητας με σκοπό τη κρυοσυντήρηση σπέρματος και η μετέπειτα εξασφάλιση της τεκνοποίησης του ασθενούς είναι κρίσιμα επίσης θέματα.

καρκίνος προστάτη
καρκίνος κύστης
καρκίνος όρχη
καρκίνος νεφρού
Ρομποτικές Επεμβάσεις
Ρομποτική Επεμβάση Καρκίνου του Προστάτη
λαπαροσκοπική επέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα Ανακοίνωση για τις αλλαγές στη λειτουργία του ιατρείου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID19

Επείγουσα Ανακοίνωση για τις αλλαγές στη λειτουργία του ιατρείου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και των έκτακτων μέτρων: 1. Για τις επόμενες εβδομάδες επισκέψεις στο ιατρείο θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και τα ραντεβού θα...

Διαβάστε Περισσότερα

Καταγραφή νυκτερινών στύσεων με holder

Καταγραφή νυκτερινών στύσεων με holder Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Καταγραφή νυκτερινών στύσεων με τη συσκευή Rigiscan™ της Αμερικανικής Εταιρείας TΙΜΜ Medical Technologies, Inc. Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με στυτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Τρισδιάστατη διορθική υπερηχοτομογραρφία προστάτη

Υπερηχογραφία ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Τρισδιάστατη (3D) υπερηχογραφία προστάτη και πυελικού εδάφους. Η μοναδική στον Ελλαδικό χώρο διορθική κεφαλή 3DART™ παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υψηλής...

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα (Omnispec™)

Πόσο συχνά είναι τα αγγειακά προβλήματα της στύσης και πως θεραπεύονται; Τι προσφέρει η θεραπεία με κρουστικά κύματα και πώς γίνεται η εφαρμογή της; Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας…

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία προστάτη με Laser πράσινου φωτός (Green light laser™)

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο από το 2008 με το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα μηχάνημα θεραπείας της υπερτροφίας προστάτη με laser πράσινου φωτός, που αντιμετωπίζει αναίμακτα και με 1 μόνο ημέρα νοσηλείας ασθενείς με υπερτροφία προστάτη.

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή