Επιλογή Σελίδας

Ενημέρωση Ασθενών για Νοσηλεία-Χειρουργείο

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

[https://www.klinikiagiosloukas.gr]

Με ιστορία από το 1975, και με πρόσφατη επέκταση και πλήρη ανακαίνιση, προσφέρει νοσηλεία και η παραϊατρική φροντίδα υψηλότατου επιπέδου.

Νοσηλεία ασθενών και χειρουργεία γίνονται στην Κλινική «Άγιος Λουκάς». Πρόκειται για ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα δυνάμεως 253 κλινών και βρίσκεται στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Στο δυναμικό της κλινικής διατίθενται:
 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,
 • Μονάδα Τεχνητού Νεφρού,
 • Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτρυψίας,
 • Μονάδα Βιντεο-Ουροδυναμικής,
 • 20 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, καθώς και
 • διαγνωστικά και ακτινολογικά εργαστήρια με τελευταίου τύπου εξοπλισμό.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Κλινική προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, καλύπτοντας οποιοδήποτε επιπρόσθετο ιατρικό πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί.

Κλίνες ασθενών

Χειρουργικές αίθουσες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Ασφαλιστική κάλυψη
Η Κλινική δέχεται τους ασθενείς όλων των κρατικών ασφαλιστικών οργανισμών τα οποία καλύπτουν μέρος της δαπάνης νοσηλείας. Επίσης η Κλινική έχει ειδική συμφωνία με ορισμένες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Οι ασθενείς μπορούν να διευκρινίζουν θέματα κόστους νοσηλείας και ασφαλιστικής κάλυψης από την αρμόδια γραμματεία της κλινικής καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο της Κλινικής 2310 380 000 (fax: 2310 341 828). Η πληρωμή της κλινικής γίνεται την ημέρα εξόδου.

Έκδοση εισιτηρίου ασφαλιστικού φορέα
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου θα πρέπει να προμηθευτούν εισιτήριο από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να έχουν γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού που να προσδιορίζεται η ημέρα εισαγωγής και η πάθηση.

Κατάθεση αίματος
Σε περίπτωση που ο θεράπων ιατρός σας έχει ενημερώσει για την ανάγκη κατάθεσης αίματος, αυτή θα πρέπει να γίνει πριν την ημέρα εισαγωγής, σε οποιαδήποτε τράπεζα αίματος της χώρας (για τη Θεσσαλονίκη στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο & Αγ. Παύλος), στο όνομα του ασθενή.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η εισαγωγή στην Κλινική Άγιος Λουκάς γίνεται είτε την προηγούμενη ημέρα του χειρουργείου (έως τις 7.00 το απόγευμα), είτε την ημέρα του χειρουργείου στις 7 το πρωί.

Μόλις φθάσετε στην Κλινική απευθυνθείτε στο γραφείο κίνησης στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, με τα εξής απαραίτητα έγγραφα:

 1. Εισιτήριο από ασφαλιστικό φορέα, εφ’ όσον απαιτείται (απαραίτητο για ασφαλισμένους ΙΚΑ και Δημοσίου)
 2. Θεωρημένο βιβλιάριο του ασφαλιστικού σας ταμείου
 3. Κάρτα νοσηλείας εάν υπάρχει ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη
 4. Αστυνομική ταυτότητα
 5. Σημείωμα εισαγωγής του θεράποντος ιατρού

Μετά την καταγραφή των στοιχείων και το άνοιγμα του ιατρικού φακέλου το γραφείο της «Κίνησης Ασθενών» ενημερώνει και καθοδηγεί τον ασθενή για τη διαδικασία της συγκατάθεσης και του προεγχειρητικού ελέγχου (αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα) που θα ακολουθήσει. Ακολουθεί η αναισθησιολογική εκτίμηση.
Σε περίπτωση που ο θεράπων ιατρός σας έχει ενημερώσει για την ανάγκη κατάθεσης αίματος, αυτή θα πρέπει να γίνει πριν την ημέρα εισαγωγής σε οποιαδήποτε τράπεζα αίματος στο όνομα του ασθενή.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η Κλινική διαθέτει 2 ειδικές αίθουσες Ουρολογικών χειρουργείων με πλήρη εξοπλισμό. Ο ασθενής μεταφέρεται στο χειρουργείο και μετά την επέμβαση στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για 1-3 ώρες, ανάλογα με την επέμβαση και τη μετεγχειρητική τους πορεία. Στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη αναισθησιολόγου και θεράποντος ιατρού μεταφέρονται στο δωμάτιο τους. Οι συγγενείς για να ενημερωθούν για την έκβαση του χειρουργείου θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αναμονής έξω από το τμήμα βραχείας νοσηλείας στο ισόγειο.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Ο θεράπων ιατρός και οι συνεργάτες του επισκέπτονται τους ασθενείς τους πρωί και απόγευμα. Στην Κλινική τηρείται πιστά ωράριο επισκεπτηρίου (8πμ-10πμ και 1μμ-8μμ). Διανυκτέρευση συνοδού ασθενούς επιτρέπεται μόνο στα μονόκλινα δωμάτια.

ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Την ημέρα εξόδου από την Κλινική, ο θεράπων ιατρός σας επισκέπτεται το πρωί, γίνεται η κλινική εκτίμηση του ασθενή, αλλαγή του τραύματος και η απαραίτητη συνταγογράφηση. Κατόπιν ετοιμάζεται το εξιτήριο και αναγκαίες γνωματεύσεις που πιθανόν να χρειάζεται ο ασθενής για τον ασφαλιστικό του φορέα.

Στη συνέχεια, ο ασθενής ή οι συγγενείς του θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες της νοσηλείας στο λογιστήριο/ταμείο της Κλινικής στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου, από όπου λαμβάνουν και το εξιτήριο, μαζί με αντίγραφα των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, τις ακτινογραφίες και τη διεύθυνση του εργαστηρίου παθολογοανατομίας για την παραλαβή του αποτελέσματος τυχόν βιοψίας. Πριν την αναχώρηση από την κλινική θα οριστεί και το ραντεβού σας στο ιατρείο για την μετεγχειριτική παρακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Η δημοσίευση των πινάκων των κορυφαίων ερευνητών παγκόσμια ανά γνωστικό πεδίο, συμπεριλαμβανει και φέτος για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά τον...

Διαβάστε Περισσότερα
Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (webinar) με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική στην Ανδρολογία διοργανώθηκε στις 16/10/2023 απο την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διεξήχθη στο Βελιγράδι με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, με συμμετοχή επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων. Παρουσιάστηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή