Επιλογή Σελίδας

Αποκατάσταση Στυτικής Λειτουργίας

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο πλήρως ώστε να εκτελούνται όλες οι διεθνώς αναγνωρισμένες διαγνωστικές εξετάσεις για τη στυτική δυσλειτουργία:

1. Καταγραφή νυκτερινών στύσεων με τη συσκευή Rigiscan™ της Αμερικανικής Εταιρείας TΙΜΜ Medical Technologies, Inc.
Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία για να διαφοροδιαγνωσθεί εάν το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ψυχογενές ή οργανικό. Ο ασθενής λαμβάνει ειδική συσκευή (holder) στο σπίτι για 3 βράδια. Κατόπιν τα δεδομένα αναλύονται με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού (software) και τίθεται η διάγνωση.

rigiscan

2. Καταγραφή ογκομετρικών αλλαγών ροής αίματος (NEVA™)
Πρόκειται για συσκευή (holder) της Αμερικανικής Εταιρείας PJR Inc που επιτρέπει την καταγραφή των ογκομετρικών μεταβολών του πέους και τη διάρκειά τους (Nocturnal Electrobioimpedance Volumetric Assessment). Η ανάλυση των αποτελεσμάτων γίνεται με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού (software).

3. Υπερηχογραφικός έλεγχος σηραγγωδών σωμάτων πέους.
Πρόκειται για ειδική υπερηχοτομογραφική εξέταση, απαραίτητη σε ασθενείς με κακώσεις και κάμψεις του πέους (νόσο Peyronie, συγγενείς κάμψεις πέους). Δίδεται η δυνατότητα διάγνωσης κακώσεων του πέους, διαφοροδιάγνωσης συγγενών από επίκτητες κάμψεις, καθώς και αξιολόγησης του θεραπευτικού αποτελέσματος.

4. Τriplex αγγείων σηραγγωδών σωμάτων πέους.
Πρόκειται για εξειδικευμένη εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία για να διαγνωσθεί ύπαρξη αγγειακού προβλήματος (αρτηριακού ή φλεβικού). Κατά τη διάρκεια της εξέτασης προκαλείται φαρμακευτική στύση και εκτίμηση τόσο της αρτηριακής παροχής στο πέος που είναι απαραίτητη για την επίτευξη σκληρής στύσης, όσο και της λειτουργίας του μηχανισμού φλεβικής απόφραξης που ευθύνεται για τη διάρκεια της στύσης.

rigiscan graph
NEVA
cross section
Υπερηχογράφημα Αγγείων Πέους

Θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Ενδοπεϊκή ένεση
Πλάκα Νόσου Peyronie
Υδραυλική Πεϊκή Πρόσθεση
Η διαδικασία της θεραπείας
Αναγεννητική Ανδρολογία

Το ιατρείο διαθέτει 25ετή εμπειρία στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η συσκευή Omnispec ED-1000Οι προσφερόμενες σήμερα θεραπείες είναι:

 

  • Θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα.
    Το ιατρείο πρώτο εφάρμοσε απο το 2014 την Αναγεννητική Ιατρική στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Με χρήση των δύο πλέον αξιόπιστων μηχανημάτων παραγωγής κρουστικών κυμάτων Omnispec™ ED-1000 του οίκου Medispec και Aries II™ της εταιρείας Dornier. Mέσω ειδικών κεφαλών που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του πέους, εκπέμπονται τοπικά χαμηλής έντασης κρουστικά κύματα προς τα σηραγγώδη σώματα. Η πρωτοποριακή μέθοδος με διεθνή πλέον αναγνώριση πρακτικά προκαλεί επαναγγείωση του πέους, δηλαδή ανάπτυξη νέων αγγειακών κλάδων. Επίσης αναγεννά και τις άλλες δομές, όπως νεύρα και κύτταρα σηραγγωδών σωμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής, αναστρέφοντας την υπάρχουσα ισχαιμία σε ασθενείς με αγγειακή στυτική δυσλειτουργία. Με τη μέθοδο γίνεται εφικτή πλέον για πρώτη φορά η θεραπεία της πάθησης και όχι μόνο του συμπτώματος όπως γίνεται με τα φάρμακα». Μάθετε περισσότερα για τη νέα μέθοδο….
  • πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP): σήμερα με τη χρήση των κρουστικών κυμάτων περισσότερες μέθοδοι Αναγεννητικής Ιατρικής βρίσκουν θέση στην βελτίωση των αποτελεσμάτων. Το PRP βελτιώνει τα αποτελέσματα των κρουστικών κυμάτων, ιδιαίτερα όταν οι δύο μέθοδοι συνδυάζονται.
  • φαρμακευτική αγωγή: σήμερα με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας στο 70% των ασθενών.
  • αντλίες κενού: αποτελούν μία εναλλακτική λύση σε ασθενείς που θέλουν να αποφύγουν την φαρμακευτική αγωγή.
  • επεμβάσεις στα αγγεία του πέους: ειδικές επεμβάσεις σε νέους ασθενείς με αγγειακά προβλήματα στύσης.
  • πλαστικές επεμβάσεις ανατομικών κάμψεων πέους: οι κάμψεις του πέους είναι είτε συγγενείς (από τη γέννηση), είτε επίκτητες, δηλαδή εμφανίζονται στη πορεία της ζωής (νόσος Peyronie). Η αντιμετώπισή τους σήμερα γίνεται με εξειδικευμένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις με 1 ημέρα νοσηλείας.
  • τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων: πρόκειται για την ιδανική λύση σε άνδρες που δεν απαντούν στις άλλες μεθόδους θεραπείας. Η εμφύτευση γίνεται χειρουργικά, με 1 ημέρα νοσηλείας, και οι προθέσεις σήμερα έχουν εργοστασιακή εγγύηση εφ’ όρου ζωής σε περίπτωση μηχανικής βλάβης.
Συνδυασμένη Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων και PRP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Η δημοσίευση των πινάκων των κορυφαίων ερευνητών παγκόσμια ανά γνωστικό πεδίο, συμπεριλαμβανει και φέτος για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά τον...

Διαβάστε Περισσότερα
Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (webinar) με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική στην Ανδρολογία διοργανώθηκε στις 16/10/2023 απο την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διεξήχθη στο Βελιγράδι με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, με συμμετοχή επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων. Παρουσιάστηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή