Επιλογή Σελίδας

Καταγραφή Νυκτερινών Στύσεων κατ΄ οίκον με τη συσκευή Rigiscan Plus

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

rigiscanΠρόκειται για εξέταση που βοηθά να διαγνωσθεί εάν το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ψυχογενές ή οργανικό. Για την εξέταση θα λάβετε την ειδική συσκευή (holder) σε ειδική τσάντα, που περιέχει τόσο τη συσκευή Rigiscan Plus, όσο και μία ειδική θήκη/ζώνη για την τοποθέτηση της συσκευής στο μηρό σας.

Είναι απαραίτητο να κάνετε τουλάχιστον 2 συνεχόμενες νύκτες καταγραφή (συνήθως γίνεται καταγραφή για 3 νύκτες). Μετά την ολοκλήρωση των καταγραφών, θα πρέπει να επιστρέψετε την τσάντα με τη συσκευή στο ιατρείο. Η συσκευή θα συνδεθεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα αποθηκεύσει τα δεδομένα σας. Κατόπιν τα δεδομένα αναλύονται με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού (software) και εκτυπώνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα της εξέτασης.

Τοποθέτηση της συσκευής

  • καταγραφή νυκτερινών στύσεωνΔέστε σταθερά τη ζώνη/θήκη στον ένα μηρό σας.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή πλήρως εντός της θήκης.
  • Τοποθετήστε πρώτα την αγκύλη που γράφει «base» στη βάση του πέους σας, και μετά την αγκύλη που γράφει «tip» στη κορυφή του πέους σας.
  • Πατήστε το κουμπί «ON/OFF»

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΣΗΣ στα ακόλουθα:

  • Εάν ξυπνήσετε τη νύκτα και θέλετε να ουρήσετε, απλά πατήστε το κουμπί «ON/OFF», ουρήστε και μετά πάλι επανενεργοποιήστε το.
  • Κάθε βράδυ πριν την τοποθέτηση της συσκευής ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν οι μπαταρίες. Χρησιμοποιείτε μόνο αλκαλικές μπαταρίες.
  • Αποφύγετε να βρέξετε τη συσκευή.
  • Προστατεύετε τη συσκευή μέσα στη θήκη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρσοκήλη και Γονιμότητα Άνδρα

Η κιρσοκήλη είναι πάθηση του φλεβικού δικτύου των όρχεων και συναντάται στο 20% των ανδρών και στο 40% των υπογόνιμων ανδρών. Η πάθηση επηρεάζει όλα τα χαρακτηριστικά του σπέρματος (αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα, μορφολογία), προκαλώντας επίσης βλάβες στο γενετικό υλικό τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Δεύτερη Γνώμη

Στη σύγχρονη ιατρική η δεύτερη γνώμη είναι καθιερωμένη πρακτική. Σε κάθε ιατρικό πρόβλημα, κάθε ασθενής θα ήθελε να ακούσει μια δεύτερη γνώμη από έναν ακόμη ιατρό, ίσως και μαζί με τους οικείους του, να το συζητήσουν και να καταλήξει στην θεραπευτική παρέμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή