Επιλογή Σελίδας

Υπερηχογραφία ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος διαγιγνώσκει πληθώρα νοσημάτων του ουροποιητικού, όπως λιθίΥπερηχογράφημα Νεφρώναση και όγκους νεφρών, λιθίαση κύστης και όγκους της ουροδόχου κύστης, παθήσεις του προστάτη (υπερτροφία και φλεγμονές), καθώς επίσης και παθήσεις της ουρήθρας (στενώματα).

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο με τον τελευταίου τύπου Ουρολογικό υπερηχογράφο της εταιρείας BK Medical, τύπου Flex Focus™ (2013) με σύγχρονες ηλεκτρονικές κεφαλές:

  • διακοιλιακή κεφαλή ειδική για νεφρούς και ουροδόχο κύστη,
  • κεφαλή επιφανειακών οργάνων, ειδική για τους όρχεις, επιδυδιμίδες και ουρήθρα, καθώς και
  • Τρισδιάστατη (3D) υπερηχογραφία προστάτη και πυελικού εδάφους. Η μοναδική στον Ελλαδικό χώρο διορθική κεφαλή 3DART™ παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) για ασθενείς με παθήσεις του προστάτη (προστατίτιδες, υπερτροφία, καρκίνος) και της πυέλου (ακράτεια, πυελικός πόνος).
  • Triplex αγγείων πέους και όρχεων με την χρήση της τεχνολογίας Vector Flow Imaging (VFI) για τη διάγνωση στυτικής δυσλειτουργίας και υπογονιμότητας. Η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρεται στο ιατρείο σε ασθενείς που χρειάζονται εκτίμηση της αιμάτωσης ενός οργάνου, αφού για πρώτη φορά η εκτίμηση της αιμάτωσης του γίνεται με ανάλυση 21 καταγραφών/sec, που μάλιστα δεν επηρεάζεται απο λάθη του ιατρού-χειριστή. Οι πληροφορίες αυτές δύσκολα λαμβάνονται απο άλλες εξετάσεις (π.χ. μαγνητική τομογραφία).
Υπερηχογράφημα Προστάτη
Υπερηχογραφημα αγγειων πεους
Υπερηχογράφημα όρχεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρσοκήλη και Γονιμότητα Άνδρα

Η κιρσοκήλη είναι πάθηση του φλεβικού δικτύου των όρχεων και συναντάται στο 20% των ανδρών και στο 40% των υπογόνιμων ανδρών. Η πάθηση επηρεάζει όλα τα χαρακτηριστικά του σπέρματος (αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα, μορφολογία), προκαλώντας επίσης βλάβες στο γενετικό υλικό τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Δεύτερη Γνώμη

Στη σύγχρονη ιατρική η δεύτερη γνώμη είναι καθιερωμένη πρακτική. Σε κάθε ιατρικό πρόβλημα, κάθε ασθενής θα ήθελε να ακούσει μια δεύτερη γνώμη από έναν ακόμη ιατρό, ίσως και μαζί με τους οικείους του, να το συζητήσουν και να καταλήξει στην θεραπευτική παρέμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή