Επιλογή Σελίδας

Αναγεννητική Ιατρική

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Δημήτρης Γ. Χατζηχρήστου

Χειρουργός Ουρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Αναγεννητική Ιατρική

Το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται, ωστόσο χρειάζεται διέγερση για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία. Αυτό κάνει η αναγεννητική ιατρική:

  • Διεγείρει τα ίδια τα κύτταρα του σώματος να επιδιορθώσουν τον κατεστραμμένο ιστό.
  • Κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα στις περιοχές στόχους.
  • Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

Κάθε ιστός περιέχει κύτταρα ικανά να αναγεννηθούν, απλά πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα σήματα για να ξεκινήσει η αναγέννηση και η επισκευή. Η έκκριση αυξητικών παραγόντων δίνει σήμα στα κύτταρα του σώματος να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους (παρακρινική λειτουργία). Αυτή η διαδικασία αποτελεί την βάση της αναγεννητικής ιατρικής.

Σε αυτό βοήθα το γεγονός ότι τα κατεστραμμένα κύτταρα του σώματος εκκρίνουν παράγοντες που προσελκύουν τους αναγεννητικούς παράγοντες στο σώμα μας εκεί που χρειάζονται.

Ουσιαστικά λοιπόν, οι αναγεννητικές θεραπείες προκαλούν έκκριση πρωτεϊνών που διεγείρουν τα ίδια τα κύτταρα του σώματος για να μειώσουν τη φλεγμονή, να προωθήσουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και να αυξήσουν την αγγείωση και τη ροή του αίματος στις περιοχές που πρέπει να επουλωθούν!

Η αναγεννητική ιατρική μπορεί να αναγεννήσει κάθε τύπο κυττάρου στο σώμα σας—αγγεία, νεύρα, μύες, οστά, συνδέσμους. Το μόνο που απαιτείται είναι η δημιουργία του βέλτιστου περιβάλλοντος για την κυτταρική αναγέννηση.

Όταν το σώμα μας φθείρεται (γήρανση κυττάρων, τραύματα, κατάγματα, δυσλειτουργία οργάνων), η εφεδρική ομάδα ειδικών κυττάρων, τα βλαστοκύτταρα, έρχεται να αντικαταστήσει κατεστραμμένα και άρρωστα κύτταρα, ιστούς και όργανα.

Αναγεννητική Ιατρική βρίσκει εφαρμογή στις ακόλουθες παθήσεις του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος:

  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Νόσος Peyronie
  • Χρόνια προστατίτιδα
  • Χρόνιος πυελικό πόνος
  • Ακράτεια ούρων
  • Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις
  • Ουρογεννητικό σύνδρομο εμμηνόπαυσης

Το επιστημονικό προσωπικό του ιατρείου έχει την μεγαλύτερη εμπειρία εφαρμογής των μεθόδων Αναγεννητικής Ιατρικής, αφού πρωτοστατεί διεθνώς εδώ και 15 έτη στην κλινική έρευνα και έχει αναπτύξει θεραπευτικά πρωτόκολλα με διεθνή αποδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου

Για άλλη μια φορά στους κορυφαίους επιστήμονες ο καθηγητής Δ. Χατζηχρήστου Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Η δημοσίευση των πινάκων των κορυφαίων ερευνητών παγκόσμια ανά γνωστικό πεδίο, συμπεριλαμβανει και φέτος για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά τον...

Διαβάστε Περισσότερα
Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής

Webinar της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (webinar) με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική στην Ανδρολογία διοργανώθηκε στις 16/10/2023 απο την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS

Ομιλίες του καθ. Δ. Χατζηχρήστου στο GLOBAL REGENERATIVE CONGRESS Χειρουργός Ουρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διεξήχθη στο Βελιγράδι με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, με συμμετοχή επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων. Παρουσιάστηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα
P

 

Αποστολή μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρολογικό ασθενή